Odborníci pro zvýšení dopadu projektu START2ACT

Program START2ACT zahájí své bezplatné výukové aktivity v roce 2017. Pro dosažení maximální efektivity těchto aktivit jsou naši partneři zapojeni do různých akcí – přečtěte si zde o posledním zasedání.

CentERdata zorganizovala 29. září 2016 odborné zasedání na téma energetické účinnosti pro START2ACT. Cílem bylo prodiskutovat jak navrhnout efektivní školení a mentoringové programy pro startupy a začínající malé a střední podniky. Mezi účastníky byli odborníci z různých vysokých škol, z praxe a z inkubátorů. Zázemí těchto odborníků je rozdílné a pohybuje se v oblastech spotřebitelské psychologie, behaviorální ekonomie, energií, pozitivního ovlivňování posluchačů a podnikání.

Zasedání bylo zaměřeno na tři klíčová témata:

  • Jak zajistit, aby startupy a začínající malé a střední podniky zohledňovali při svém krátkodobém rozhodování dlouhodobé důsledky energetické účinnosti?
  • Jak zajistit, aby startupy a začínající malé a střední podniky získali motivaci začít s úsporami energií?
  • Jak se dostat do povědomí startupů a začínajících malých a středních podniků?

Z diskuze mimo jiné vyplynul i poznatek, že mentoring a školení by měly být relevantní pro startupy a začínající malé a střední podniky: měly by odpovídat jejich potřebám a zájmům a měly by být přizpůsobeny na míru jejich osobním a obchodním motivacím. Jelikož řada startupů a začínajících malých a středních podniků bojuje o přežití, začnou s používáním energeticky úsporných opatření pouze, pokud to nebude vyžadovat další úsilí. Například jim může být poskytnuta pomoc prostřednictvím snadno dostupných informačních balíčků, aplikací a testů. Navíc si zaměstnanci často nejsou vědomi své ekologické stopy. Je důležité je vzdělávat v tom, jak se skutečně chovají: chovají se správným způsobem? A v čem se mnohou zlepšit? V následujících měsících budou školení a mentoringové programy dále rozvíjeny partnery projektu START2ACT.

Tip of the day
Regularly register your energy consuming. Analyse your energy consuming profile and chose the best tariff scheme offered by your energy supplier.

Was it useful?