Negyedik Üzleti Reggeli a Graphisoft Parkban

Negyedik Üzleti Reggeli a Graphisoft Parkban

November 9-én megrendezésre került a START2ACT negyedik üzleti reggelije, amelynek ezúttal a Graphisoft Park adott otthont. A workshop során a helyszínből adódóan kifejezetten a Park bérlői számára fontos energetikai információkat járta körbe a két előadó: Pálfalvi Zsuzsa, a Graphisoft Park üzemeltetésért felelős ügyvezető igazgatója és Kozák Balázs környezetmérnők és START2ACT-szakértő.

Üzleti reggeli a Graphisoft Park I Épületben

Pálfalvi Zsuzsa előadása mélyebb betekintést nyújtott a résztvevőknek a Park gázellátásáról és energiafogyasztásáról, felfedve a bérlők előtt napi működésük láthatatlan költségeit. Az ügyvezető igazgató elmondása alapján a Park igen nagy mennyiségű gázt-,és villamosáramot fogyaszt, amely többek között az itt található laboratóriumok hatalmas energiaigényével magyarázható. Kiderült továbbá, hogy az üzemeltetésnek hogyan kell előre megterveznie a várható energiafogyasztás függvényében az ellátás biztosítását. Az előadás által az üzleti reggeli résztvevői összességében jobban megérthették a Graphisoft Park energiafogyasztását és az energiaellátással kapcsolatos feladatokat és kihívásokat.

Ezután Kozák Balázs START2ACT-szakértő rátért arra, hogy az egyes irodákban hogyan tehetnek a dolgozók az energiafogyasztás csökkentéséért. Rávilágított az energiatudatosság KKV-kra és startupokra gyakorolt pozitív hatásaira, mint például az erőforrásoptimalizására és a költségmegtakarításra. Mivel gyakran az energiahatékonyság legnagyobb akadálya a dolgozók motivációjának hiánya, így egyrészt fontos, hogy a vezetőség és az alkalmazottak egyaránt elkötelezzék magukat a környezettudatosság iránt, másrészt érdemes megfontolni egy energiahatékonyságért felelős személy kinevezését. Ezzel biztosítható, hogy az energiatudatosság hosszútávon beépüljön az iroda működési mindennapjaiba. Az előadás során a hallgatók konkrét adatokon keresztül ismerhették meg az energiahatékonyságban rejlő megtakarítási lehetőségeket.

A reggeli alatti ellátásról a This is Melbourne Too Café legújabb egysége gondoskodott, így a résztvevők a hasznos információkon túl különféle kávékülönlegességeket, szendvicseket és péksüteményt fogyaszthattak.

START2ACT energiahatékonysági ajándékcsomag

Szeretnél ottlenni a következő üzleti reggelinken? Figyeld honapunkat vagy a START2ACT Magyarország Facebook-oldalát és értesülj a legfrissebb hírekről!

Ha pedig szívesen kapnál vállalkozásra szabott tanácsokat irodád energiahatékonyabbá tételéhez, akkor jelentkezz helyszíni tanácsadásainkra.

Tip of the day
When you intend to purchase new appliances, think not only of the purchase price, but also of the cost of operating. The second one is to be paid for the next 10-20 years.

Was it useful?